Made to Measure

Wij geloven in een uitgebalanceerde garderobe voor de moderne man die bestaat uit 'intelligent essentials'. We kleden mannen voor de hele week; van maandag op kantoor tot een ontspannen weekendje weg.

We streven naar een duurzame en flexibele garderobe. Bijvoorbeeld een blauw of bruin jasje, dat je zowel bij formele als informele gelegenheden kunt dragen met het perfecte witte of blauwe overhemd. Een denim shirt dat je naar kantoor of in het weekend kunt dragen. Onze ervaring in het nemen van de juiste maten en kennis van de stoffen zorgen ervoor dat je bij ons de juiste items vindt, die bij jouw levensstijl passen.

Wij werken alleen met de beste materialen. Onze stoffen komen van de meest gerenommeerde weverijen in Italië en het Verenigd Koninkrijk. Luxe wolkwaliteiten voor zakelijke kleding, wol met mohair of zijdemixen voor feestelijke gelegenheden en zachte katoenen voor de beste overhemdstoffen.

We denken dat een garderobe in een ingetogen kleurpallet de juiste keuze is. Door prachtige, natuurlijke materialen te combineren met verschillende constructies en afwerkingen, creëren we voor iedere klant een veelzijdige en flexibele garderobe.

PROCES

Proces

1. Maak een afspraak
Of loop even binnen. We organiseren dan met één van ons een fitting in onze Showroom in Amsterdam.

Afhankelijk van uw locatie komen wij graag bij u langs voor een afspraak aan huis of op kantoor.

Wat voor jou het gemakkelijkst en meest prettig is.

2. Maten en styling
Met een ruim aanbod van de beste, voornamelijk Italiaanse en Britse stoffen en vele styling mogelijkheden, staan we klaar je hierover het best mogelijke advies te geven om ervoor te zorgen dat jij er goed uitziet en je comfortabel voelt. We zijn er om samen jouw garderobe van Intelligent Essentials te bouwen.

Elke klant krijgt zijn eigen patroon, zodat het eindresultaat een perfect uitgebalanceerd kledingstuk is binnen jouw ideale garderobe.

3. Afpassen
Na ongeveer vier weken is je bestelling binnen en nemen we contact met je op voor het afpassen. Tijdens de afpas bespreken we samen het resultaat en verzorgen we eventuele aanpassingen waar nodig.

Wij zijn er om ervoor te zorgen dat jij zo tevreden mogelijk bent met het resultaat!

Productie en werkwijze

Onze prijzen voor maatwerk hangen af van twee elementen, namelijk: manier van produceren en de stof.

MADE TO MEASURE SUITS/JACKETS
Als het gaat om pakken en jasjes, dan produceren wij deze op drie verschillende manieren.

- Unconstructed: geen binnenwerk wat resulteert in een ultra-licht en comfortabel jasje of pak.

- Full canvas: luxe binnenwerk gemaakt van een mix van paarden/kamelenhaar. Deze lagen canvas 'zweven' tussen de buitenstof en voering wat er voor zorgt dat er structuur in het jasje wordt gebracht. Dit jasje vormt zich na verloop van tijd naar je lichaam en daardoor krijg je de mooiste pasvorm mogelijk.

- Handmade: Het pak wordt volledig met de hand gemaakt waarbij het canvas met de hand wordt aangebracht. Verder worden de knoopsgaten, knoop en mouwaanzet ook met de hand vericht waardoor er meer 'ronding' in het jasje kan worden aangebracht.

MADE TO MEASURE SHIRTS
- Shirts standard line
- Shirts premium line
- Shirts handmade

MADE TO MEASURE COATS
- Raincoats
- Classic overcoats